De achtergrond van Psymotus

ER WAS EEN WENS …

Als praktiserend GZ-psycholoog binnen een GGZ-instelling groeide in mij de wens om met mensen naar buiten te gaan. In de natuur zijn, samen wandelen en ondertussen volop in gesprek en in therapie.

 

wandelen in een groene omgeving verhoogt de concentratie en bevordert het vermogen tot zelfreflectie.


… WAAROP EEN ANTWOORD KWAM: DE BUITENPSYCHOLOGEN

Ofschoon het mij bijna overbodig leek een cursus te volgen om Buitenpsycholoog te worden (‘want wat is er nou moeilijk aan samen wandelen?’) heb ik me ingeschreven. En ik leerde er veel meer dan ik voor mogelijk had gehouden. Natuurlijk wist ik dat bewegen goed is voor de mens, en dat de natuur voor veel mensen plezierig en rustgevend is. Maar waarom dat precies zo is en op welke niveaus die positieve eigenschappen van bewegen en natuur doorwerken – daar had ik geen idee van. Bovendien gaat het verder dan wandelen en praten. De therapie wordt ook buiten vormgegeven, inclusief oefeningen gericht op onder meer ervaren en inzicht.


 

wandelen in de natuur
verlaagt de bloeddruk,
brengt de hartslag meer tot rust en verhoogt de gezondheid van het hart.

ZO ONTSTOND PSYMOTUS

Het gevolg is dat ik op 1 november 2022, naast de bijna vier dagen in de GGZ-instelling, één dag in de week gestart ben als Buitenpsycholoog met mijn eigen praktijk. Motus betekent beweging. Met mijn therapie hoop ik je letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten – een beweging in de richting van de gewenste verandering in jezelf.